O mnie

Przez Izabela

Witaj w mojej kuchni!

Nazywam się Izabela Adamek – stoję za przepisami, które znajdziesz na tej stronie. Jeśli szukasz pilnego kontaktu, wyślij wiadomość poprzez formularz kontaktowy lub napisz do mnie na Instagramie (ikonka na górze strony przeniesie Cię bezpośrednio na mój profil).

Zapraszam Cię do lektury mojej książki „Gotuj bez glutenu z Isabel”, w której zebrałam 103 przepisy na śniadania, wypieki, zupy, dania mięsne, dania bezmięsne i pieczywo. Przepisy są proste, szybkie i przede wszystkim z łatwo dostępnych składników. Poza przepisami książka zawiera ogrom porad i wskazówek. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia od zawsze była moją pasją. Pierwsze ciasto upiekłam w wieku 9 lat i do dziś pamiętam, że było to ciasto kokosowe. Początkowo wzorowałam się na kuchennych poczynaniach mamy i babci. Później zaczęłam interesować się nowinkami w świecie kulinarnym. Niestety, nie znalazłam wówczas pasjonatów innego aniżeli klasyczne, polskie jedzenie. Przełomem stał się początek nowego stulecia, kiedy to zaczęłam tworzyć torty w stylu angielskim. Wiadomo, to piękno samo w sobie. Z czasem realizowałam liczne zamówienia na torty artystyczne dla znajomych i rodziny. Po kilku latach nie byłam już w stanie pogodzić swojej pasji z pracą zawodową i obowiązkami domowymi. Jednakże w dalszym ciągu każdą wolną chwilę spędzałam w kuchni.

Od zawsze dbałam o estetykę swoich potraw, często utrwalałam to na zdjęciach. I wtedy pojawiły się media społecznościowe, na których sporadycznie publikowałam swoje kulinarne poczynania. Odbiór takich publikacji nie spotkał się wówczas z przychylnością odbiorców. Zdjęcia moich kotletów obok setek dziubków innych użytkowników wydawały się co najmniej dziwne. Kolejny przełom nastąpił w lutym 2017 roku, kiedy pierwszy raz opublikowałam zdjęcie śniadania na Instagramie. Dokładnie pamiętam ten dzień, przeziębienie zatrzymało wówczas całą moją rodzinę w domu. Od tej pory systematycznie pokazuję światu co jem, co gotuję, co piekę i chętnie dzielę się swoimi przepisami. Hurra, w końcu jestem w swoim żywiole!

Prywatnie jestem mamą i żoną. Mój syn choruje na celiakię, więc niemal każdą potrawę potrafię przygotować w wersji bezglutenowej. Zawodowo spełniam się jako psycholog oraz specjalista terapii uzależnień.

Miło mi, że tu jesteś. Zapraszam do korzystania z moich porad i przepisów. Pamiętaj, że zawsze możesz zadać mi pytanie, na które chętnie i najszybciej jak to możliwe odpowiem.

Zachęcam Cię również do śledzenia moich kuchennych poczynań na Instagramie lub TikTok.