Choinki z ogórka – pomysł na świąteczno – sylwestrowe przekąski

Przez Izabela

W gorączce świątecznej krzątaniny proste, szybkie i smaczne przepisy są zawsze mile widziane. Jednym z nich są niezwykle efektowne choinki z ogórka, które przygotujesz w zaledwie kilka chwil. Potrzebujesz jedynie świeżego ogórka, wędzonego łososia, koperek, majonez i marchewkę. Te urocze choinki możesz podawać z innymi przekąskami lub wykorzystać jako dekorację na świątecznym stole. Z pewnością wzbudzą zainteresowanie Twoich gości.

Wpis zawiera lokowanie produktu w ramach współpracy reklamowej

SKŁADNIKI:

1-2 świeże ogórki
wędzony łosoś
majonez (polecam Majonez Kielecki)
świeży koperek
marchewka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zacznij od pokrojenia ogórka na cienkie, podłużne plastry. Pomocna będzie tutaj obieraczka do warzyw.

Następnie plastry ogórka (najlepiej ze środkowej jego części) posmaruj cienką warstwą Majonezu Kieleckiego.

Kolejną warstwę stanowią wędzony łosoś i świeży koperek.

Tak przygotowane ogórki zwiń ostrożnie w roladki. Odstaw je na bok, a pozostałym plasterkom ogórka nadaj kształt choinki.

Przez każdą ogórkową choinkę przekłuj średniej wielkości wykałaczkę. Na szczycie choinki umieść gwiazdkę wykrojoną z marchewki (możesz do tego celu wykorzystać foremki do ciastek lub w bardzo prosty sposób wyciąć gwiazdki za pomocą nożyka). Choinki nadziewaj na przygotowane wcześniej roladki z łososiem i majonezem.

Gotowe! Te fantastyczne przekąski uatrakcyjnią Twój grudniowy stół, a przy tym będą naprawdę smacznym urozmaiceniem diety, która w świątecznym okresie do lekkostrawnych nie należy. Smacznego!

You may also like

Zostaw komentarz