Tagliatelle z pesto paprykowym, indykiem i suszonymi pomidorami

Przez Izabela

Tagliatelle z pesto paprykowym, indykiem i suszonymi pomidorami to propozycja przepisu na niezwykle smaczne danie z makaronem. Całość przygotowania tagliatelle zajmuje zaledwie chwil, a smakuje niczym w najlepszej restauracji. Dodatek oliwy Monini extra vergin GranFruttato sprawia, że ten posiłek staje się niezwykle aromatyczny i zachwycający. Spróbuj dodać tę oliwę, a odkryjesz na nowo smak tej z pozoru banalnej potrawy. Najwyższa jakość oliwy odmieni każdy posiłek.

Niniejszy wpis powstał we współpracy z marką Monini, producentem oliwy najlepszej jakości. Zachęcam Cię do wejścia na stronę, która powstała z okazji 100-lecia marki Monini. Znajdziesz tam m.in. kilka innych moich propozycji dań.

SKŁADNIKI:

makaron wstążki
filety z piersi indyka – 350 g
oliwa Monini extra vergin GranFruttato – 3 łyżki
oregano – 1 łyżeczka
czosnek – 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
sos Monini Pesto Calabrese – 5 łyżeczek
suszone pomidory – 3 sztuk
rukola i pomidorki koktajlowe do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron ugotuj al dente, przepłucz go zimną wodą. Mięso pokrój na paseczki. Na patelni rozgrzej 3 Łyżki oliwy Monini GranFruttato, podsmaż na niej mięso, dodając suszone oregano. Do podsmażonego mięsa dodaj drobno posiekany czosnek, dopraw pieprzem i solą. Przełóż ugotowany wcześniej makaron na patelnię i dokładnie wymieszaj. Wyłącz patelnię, a następnie dodaj sos Pesto Calabrese, pokrojone suszone pomidory i dokładnie wymieszaj całość. Skrop danie pozostałą oliwą. Podawaj tagliatelle udekorowane listkami świeżej rukoli i pomidorkami koktajlowymi.

You may also like

Zostaw komentarz