Jest to propozycja łatwej w wykonaniu i niezwykle smacznej sałatki, idealnej na lunch do pracy czy spotkania towarzyskie. Dip ananasowo-brzoskwiniowy idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami tej jakże kolorowej sałatki.
SKŁADNIKI NA DIP:
majonez – 2 łyżki
ketchup – 2 łyżki
konfitura ananasowo-brzoskwiniowa Stovit – 2 łyżki
kurkuma – 1 łyżeczka
suszona mięta – 1 łyżeczka
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
miks sałat – 1 opakowanie
szynka parmeńska w plastrach – 7 sztuk
ser camembert – 1 opakowanie
czarne oliwki – ilość wg uznania
melon – połowa
winogrono – garść
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na dip.
Na półmisku ułóż sałatę, następnie szynkę parmeńską, pokrojony w trójkąty ser camembert, czarne oliwki, pokrojonego melona i garść winogron.
Całość polej przygotowanym wcześniej dipem. Smacznego!