Któż nie lubi przysiąść z kubkiem gorącej herbaty do pysznych, domowych kruchych ciasteczek? Przedstawiam zatem przepis na najłatwiejsze kruche ciastka z cukrem. Potrzebujesz jedynie czterech składników, które z pewnością masz teraz w swojej kuchni. Całość przygotowania nie zajmie Ci więcej niż godzinę. Już za moment możesz delektować się smakiem pysznych, domowych ciasteczek. Gwarantuję, że je pokochasz.
SKŁADNIKI:
masło – 180 g
cukier – 125 g
mąka pszenna – 300 g
jajko – 1 sztuka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo, partiami, dodawaj mąkę. Na końcu dodaj jedno całe jajko i połącz je dokładnie z pozostałymi składnikami.
Kiedy wyrobisz ciasto, rozwałkuj je na grubość około 5 mm, wykrawaj ciasteczka i układaj je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed wstawieniem ciastek do piekarnika posyp je cukrem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, funkcja termoobieg. Smacznego!